6 de setembre del 2014

Sri Lanka X

Suposo que l'esdeveniment més important de l'any a Sri Lanka, és la processó de Perahera, que es fa a la ciutat de Kandy, de fet durant una setmana hi desfilan tots els elefants de tots el temples, amb els dansaires, els administradors dels temples etc.
 Nosaltres la vam anar a veure a la nit (l'últim dia es fa de dia) i val a dir que és molt espectacular, encara que pels que no hi entenem massa, una mica llarga i repetitiva, hem de comptar que dura més de tres o quatre hores,  i com que la ciutat es colapsa, s'hi ha de ser molt d'hora, i tenir molta paciencia quan s'acaba fins a poder tornar a l'hotel, hi surten uns 80 elefants, i tots amb el seu grup de dansa, que en la majoria dels casos són homes.
Nosaltres com a turistes, ens havien reservat un lloc pagant, pero la majoria de la gent d'allà, guardan lloc al carrer des de moltes hores abans.
Obren la processó uns homes amb fuets i uns altres amb torxes de foc que fan equilibris i als que la gent tira diners, ja al matí els vam veure al temple, on dormen, preparant les torxes.




després passan els elefants de cada temple amb els seu grup de dansaires



tot el vestuari dels elefants també es guarda en una sala del temple de Kandy



cap a la meitat de la processó i portat per l'elefant més gran i mes guarnit que està escoltat per dos elefants més, desfila la dent de Buda, encara que actualment es una còpia i  tota la gent es posa dreta amb un gran respecte.