17 de juliol del 2015

JAPÓ X - MENJARS

Al Japó no cal patir pel menjar, n'hi ha molt i de tots els preus, una altra cosa és que t'agradi aquest estil, a mi personalment alguns dels plats m'encanten i no vaig tenir cap problema, això si, i com nota pràctica, si aneu sols, val la pena portar apuntats com s'escriuen en japonès els plats més comuns, ja que et pots trobar que els restaurants estiguin en diferents pisos dels edificis, i s'anunciaran només amb Kanjis, pel que es fa difícil saber de quin estil són.


A Kobe vam menjar Kobe Beef, que és una carn molt melosa, especialitat d'aquesta ciutat. La porten crua i la cous tu en unes graellas que hi ha al mig de la taula. Això de coure't tu mateix el menjar ho vam veure a diferents restaurants. O quan demanes Okonomiyakis que també el posen en una parrilla calenta al centre de la taula.


A Kyoto vam anar al mercat de Nishiki, s'hi poden fer degustacions i comprar de tot el que pots 
trobar a la cuina japonesa, sobre tot algues i preparats de peix sec.

Exemple d'un menu típic, un plat principal, en el meu cas tempura, que et serveixen amb una sopa de miso, un bol d'arròs, diferents salses, sésam que t'havies de moldre al moment, i una petita porció de tofu. Sempre i a tot arreu et porten o té o aigua freda que es gratis.



A tot arreu pots trobar restaurants giratoris, aquest era de Makis i Sushi, anaves agafant i al final pagaves pels plats que acumulaves, al mig de la barra hi havien els cuiners que els anaven preparant.







A Osaka s'han de probar els Takoyakis, que són uns bunyols de pop.



Vam menjar molts altres plats dels que no recordo el nom, que podies comprar al carrer i menjar allà mateix, ah! i Ramen que es una sopa on hi cap tot i nigiris petits "entrepans" però d'arròs.